Бъpзи Сpeщи — правила, препоръки, тактики

публикувано на 08.12.2013 в Бързи срещи

Бързите Срещи вече не са ново явление за България. През януари 2011 година организирахме първото такова събитие. Неотдавна проведохме среща номер 400 и вече правим по около 100 срещи годишно. Искаме да ти дадем няколко съвета въз основа на натрупания вече опит, които могат да ти помогнат да се чувстваш по-удобно и спокойно.

Притеснението
Ако леко се притесняваш преди да дойдеш, значи си като почти всички други участници. Нормално е, защото е нещо ново, но след първите срещи постепенно ще влезеш в ритъм и ще забравиш за притеснението. Не забравяй, че и отсрещната страна се чувства по същия начин.

Представянето
Предварително си помисли как ще се представиш, тук нямаш цяла вечер, за да разказваш всичко за себе си. Трябва да си кратък/ка и интересен/на. Приготви се в рамките на 1 -2 минути да кажеш най-важното. Ако се изкушаваш да репетираш пред огледалото, не прекалявай. Все пак не искаш твоето представяне да наподобява рецитиране на стихотворение в пети клас. Не прекалявай с биографичните елементи – те присъстват, но помни, че ще направиш повече впечатление с това какво обичаш да правиш и как се забавляваш извън работно време.

Разговори след представянето
Обикновено, докато другият се представя, ти хрумват много неща, които искаш да разбереш за него.  Все пак, ако разговорът не върви, не ти е интересен или „зациклиш”, си подготви няколко спасителни теми и въпроса. Жокер -  разговорите за пътувания водят до най-много последващи „съвпадения”.

Външен вид и облекло
Стриктни правила няма. Облечи се, както обикновено се обличаш за първа среща. Повечето хора избират сако или риза и блуза или пуловер за мъжете и пола или панталони и пуловер или блуза за жените.

Езикът на тялото
Добре да помниш някои основни моменти:
- Кръстосването на ръце пред гърдите традиционно се счита за отбранителна поза.
- Важно е да поддържаш зрителен контакт, но избягвай да се втренчваш в очите на другия.
- Леко навеждане към събеседника си излъчва заинтересованост към разговора, но внимавай да не навлезеш в личното му пространство.

Записвай си
Ние ще ти предоставим специална форма, на която можеш да си водиш записки. Използвай я активно, защото след толкова много срещи за кратко време ще се объркаш кой кой е. Просто записвай с две, три ключови думи по нещо за събеседника си след всяка среща – например: скача с парашут, адвокатка, синеока и т.н.

Бъди отворен към другия
Както и при традиционните срещи е възможно не всички от присъстващите да ти допадат визуално или интелектуално. Но помни, че във всеки човек има нещо, което е хубаво да опознаеш, и не съди прибързано, а дай шанс на всеки да те изненада приятно.

Усмихвай се
Това е един от най-важните съвети, които можем да ти дадем. Усмивката скрива притеснението ти, предразполага отсрещната страна и по-най приятния начин казва „да, и аз искам да се запознаем”.

Бъди себе си
Звучи банално, но е най-добрия начин да те опознаят. Не се опитвай да се вписваш в някакви представи – нека те харесат, заради това, което си – очарователна и уникална личност.

Това е, готов ли си да се забавляваш? Помни, че при Бъpзите Cpeщи, както и при другите типове запознанства, трябва по-малко четене и повече практика.

Подробни наши препоръки и споделен опит можеш да намериш в нашата брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 
 
Оцени прочетеното:
Абонирай се за нашия информационен бюлетин
Абонирай се

Клиентите за нас


www.clubr.bg © 2013 - 2017