Как да изградим успешна връзка?

Взаимоотношения и връзки, 05.08.2014

Чудите ли се понякога как така някои хора имат невероятни връзки, без изобщо да работят върху тях? Не става въпрос само за магия. Важно е какви хора СМЕ ние самите и какъв е човекът, когото избираме за свой партньор. Ще изброим едни от най-важните качества, които притежават хората, които имат хармонични взаимоотношения. Добрата новина е, че с малко знания и усилие вие също можете да промените и развиете тези качества у себе си, за да имате красива и успешна връзка.

Не прехвърляйте товар от миналото в настоящето
Ако постоянно се страхувате да не повторите провалената връзка на родителите си ИЛИ се притеснявате, че никога няма да достигнете до такива идеални взаимоотношения като техните, никога няма да имате свободата да създадете своя прекрасна връзка. Без значение какви са страховете ви, работете, за да се освободите от тях. Започнете от това да признаете, че имате някакъв страх и след това си припомнете, че не сте обречени да изживеете живота си според някаква точно определена съдба. ВИЕ сте този, който движи живота си, и този, който има силата да създаде процъфтяващо партньорство. Ако се хванете, че излизате от установения път, можете да поправите това. Ако сте допуснали грешки в миналото, можете да се поучите от тях.

Бъдете себе си
Хората, които са в дълбоки емоционални връзки, не се страхуват да бъдат себе си. Не се страхуват да покажат острите си черти и по този начин дават на партньора си картбланш да направи същото.

Самоуважение и самочувствие
Ако разчитате на партньора си да изгради вашето самочувствие или да ви накара да се чувствате достатъчно добри, връзката ще е трудна за поддържане. Не е казано, че никога не можете да се съмнявате в себе си (това е невъзможно), но съмнението в себе си не може да е постоянната ви позиция. Точно както и основната работа на партньора ви не може да бъде да ви поддържа да се чувствате добре със себе си.

Вдъхновявайте за промени, но не правете опити за директна промяна
Има разлика между това да искаш да промениш някого и да искаш да вдъхновиш някого да се промени. Разликата е в мотивацията: да искаш да промениш някого е в твоя изгода. Да искаш да вдъхновиш някого да се промени за собственото си добро, е в полза и на двамата.

Не се страхувайте да разкриете своята уязвимост
Когато сме уязвими, позволяваме на друг човек да ни види наистина и да надникне в душата ни. Това създава ниво на доверие, което не може да се достигне и с хиляда думи.

Бъдете щедри, а не саможертвени
Можете да разглеждате това, което давате на вашия партньор, по два начина: или правите саможертви заради друг човек (което предполага, че се отказвате от нещо, ощетявайки самия себе си), или щедро давате (което предполага, че  давате нещо от сърце, от позицията на обичащ и влюбен човек, а самият факт, че давате ви прави щастлив/-а). Това е деликатна, но силна разлика в светогледа, която ще ви помогне да се чувствате необременени и спокойни.

Не бъдете злопаметни
Да си злопаметен по своята същност означава, че искаш другият човек да продължава да се чувства виновен или засрамен, а това са изключително разрушителни емоции. Обвързването с човек, който е в емоционално състояние на вина или срам никога няма да доведе до процъфтяваща и изпълнена с доверие връзка.

Не се съревновавайте, а се допълвайте
Няма нищо по-токсично за едни отношения от постоянното състезание кой е по-добър и кой може да се справи с повече неща. Хората, които имат успешни връзки, ценят и уважават най-силните качества на своя партньор, без да усещат нуждата постоянно да го превъзхождат. Единственият начин да цените силните страни на партньора си е да осъзнавате и да сте горди със своите силни страни.

Разсмивайте партньора си
Хуморът свързва двама души повече от всичко друго, защото е спонтанна и импулсивна реакция. Когато се смеем, не сме защитени, сваляме гарда си, позволяваме на истинското ни „аз” да се покаже. Споделянето на смеха внася лекота и игривост във взаимоотношенията и често е помощник в справянето с трудности.

Е, върху кои от тези точки бихте желали да поработите? Препоръчваме да ги избирате една по една и така докато усвоите всичките.

По материали от: www.mindbodygreen.com

 

От тук можеш да свалиш нашата брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Благодаря! Отлична организация от ваша страна.
    28.03.2024, след бързи срещи 

    Настроението беше супер. Запознах се с много нови хора.
    07.03.2024, след парти за запознанства 

    Много интерактивно събитие с интересни начини за запознанства освен стандартните бързи срещи. Много забавни игри имате :)
    20.02.2024, след парти за запознанства 

    Добра организация и интересни идеи за разчупване на напрежението и за стимулиране на комуникация между участниците, съчетани в приятна обстановка. Бих препоръчала на приятели
    19.02.2024, след парти за запознанства