Мачмейкинг не прави чудеса

Мачмейкинг, 17.12.2014

Мачмейкинг е услуга за намиране на подходящ партньор. В развитите държави към този тип запознанства обичайно се обръщат реализирани хора, които нямат достатъчно време да се лутат в  случайни запознанства и искат да се срещат с хора, които отговарят на техните критерии за подходящ партньор.

В България Мачмейкинг вече се популяризира и все повече хора откриват неговите предимства.  Както всяко ново нещо, у някои той провокира традиционната мнителност към нововъведенията, а у други захранва нереалистични надежди за магическо справяне с проблеми, които съществуват от много отдавна.

Живеем в консуматорско общество, в което навсякъде ни облъчват с внушението, че винаги може да се намери „чудодейно хапче”, с което можем да решим всеки проблем, без да полагаме усилия: определен шампоан ще ни направи по-красиви и самоуверени; крем за лице ще премахне всичките ни бръчки, а само с едно хапче на ден ще отслабнем без всякакви упражнения и ограничения в храненето. Такава нагласа е лишена от логика, но обяснява защо понякога към Мачмейкинг проявяват интерес и хора, които считат, че самото им включване в проекта ще означава мигновено сдобиване с партньора-мечта, независимо от това какво представляват те самите. Когато им обясним, че това не е толкова лесно, те се огорчават или обезсърчават.

За повечето хора се оказва по-лесно да преценяват другите, отколкото себе си. Често  избягваме да се вглеждаме в нас самите. А всеки един от нас е съвкупност от положителни и не толкова положителни качества. Когато се самозаблуждаваме или не познаваме добре светлите и сенчестите си страни, е възможно да не можем да преценим реалистично способни ли сме да се свързваме и с какъв партньор бихме могли да градим дългосрочна връзка. Ето защо като мачмейкъри се стараем да насочваме клиентите си към себепознание и по-осъзнат избор на партньор. Предпочитаме да назоваваме нещата такива, каквито ги виждаме. Затова предпочитаме още веднъж да кажем ясно:

  • ако дълги години не сте имали сериозна връзка или не сте имали никаква връзка;

  • ако страдате от наднормено тегло и/или сте занемарили външния си вид;

  • ако все още не сте преодолели травма от предходна връзка;

  • ако все още не сте поели отговорността и грижата за самите себе си, а разчитате за това на родителите си или на някой друг

включването в Мачмейкинг само по себе си няма да реши тези проблеми. Единствено Вие можете да го направите, като влагате необходимата осъзнатост, мотивация и усърдие. Ние можем да помагаме със съвети и опит, но не можем да извървим Вашия път вместо Вас. Хората, с които ще се срещате, са същите като всички останали хора и не можете да очаквате от тяхна страна благосклонност към особеностите Ви само защото сте участници в Мачмейкинг. Когато става дума за намиране на партньор, наблюдаваме, че хората доста често изпадат в илюзии, като например: 

 „Този, който е предназначен за мен, е някъде наоколо и ако ми е писано, ще го срещна, той ще ме познае и ще се съберем, независимо какво правя и как изглеждам!“

„Какво като имам 10 - 20 кг наднормено тегло?! Аз имам прекрасна душа и човекът на моя живот ще го оцени и ще ме забележи!“

„Какво като съм на 60 години и до сега не съм имал семейство и сериозна връзка? Това не ми пречи да си намеря 30-годишна жена и да създам семейство и деца.”

Трябва да признаем, че и такива неща се случват, но много много рядко. Най-често ако сте с наднормено тегло, няма да ви вземат в отбора по художествена гимнастика. Ако сте жена над 45 години, шансовете да тепърва да родите дете без усложнения намаляват рязко. Ако не полагате усилия за косата и кожата си и се стряскате като се погледнете в огледалото, няма да ви наемат като рекламно лице на L'Oréal.

Този списък може да бъде продължаван до безкрайност и отразява една проста истина: Хората избират да общуват с нас, ако им е приятно с нас, а това зависи в много голяма степен от начина, по който изглеждаме и това, което излъчваме.

И още нещо в заключение: ако не искате да разберете как другите Ви виждат; ако не сте готови да се вгледате в себе си; ако нямате достатъчна мотивация да променяте себе си и живота си в желаната посока; не очаквайте от нас чудеса, защото те са само за тези, които сами си ги сътворяват!

Включването в Мачмейкинг ще ви бъде полезно ако сте готови да вложите време и усилия, за да имате връзката, за която мечтаете.

Ако желаете да проверите колко съвпадения имате сред около 12 000 човека, които са попълнили Теста за съвпадения на нашия сайт, можете да го направите ТУК  

 

 А от тук можеш да свалиш нашата брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Беше чудесно и уютно събитие. Организаторите са прекрасни и умеят наистина да предразполагат.
    08.04.2024, след бързи срещи 

    Благодаря! Отлична организация от ваша страна.
    28.03.2024, след бързи срещи 

    Настроението беше супер. Запознах се с много нови хора.
    07.03.2024, след парти за запознанства 

    Много интерактивно събитие с интересни начини за запознанства освен стандартните бързи срещи. Много забавни игри имате :)
    20.02.2024, след парти за запознанства