Често срещани притеснения при ходене на срещи

Взаимоотношения и връзки, 01.04.2015

Мъжете и жените често споделят едни и същи страхове, но когато излизат на първа среща, това не е валидно. Днес двата пола са по-равнопоставени от всякога, но по време на среща те се притесняват от различни неща. Разгледайте изброените по-долу притеснения, които се появяват по време на първа среща, и помислете дали не сте склонни към някои от тях.

Достатъчно успешен/-на ли съм? Мъжете по-често си задават този въпрос преди да излязат на среща, защото от ранна възраст те чуват отвсякъде, че да си „истински мъж” означава да имаш добра работа и да можеш да осигуряваш финансово семейството. Ако не са напълно убедени в това, те най-често се чувстват несигурни, когато жената ги запита с какво се занимават. По същата причина доста мъже се чувстват неудобно да возят жената, с която излизат на среща, в остаряла или икономична кола, или когато са принудени да заведат дамата в не особено скъп ресторант. Без значение колко модерно е станало обществото, дълбоко в себе си мъжете искат да бъдат рицаря, който обезпечава семейството и се грижи за добруването на своята дама.

Как да се справиш: Ако държиш на успех в кариерата, набележи си цели, начини и срокове за тяхното постигане и постоянно проверявай докъде си стигнал. Не спирай да се усъвършенстваш както в професионален, така и в личен план. Помни, че успехът трябва да се заслужи с упорит труд и не идва за един ден. Затова, ако отсрещният държи ти вече да си успял и не вярва в твоя потенциал, може би той не е твоят човек.

Достатъчно слаб/-а ли съм? Докато проблемите на мъжете със собствените им тела обичайно се въртят около желанието да са солидни и мускулести, несигурностите на жените по отношение на телата им са насочени в обратната посока. Жените са много по-строги със себе си, когато става въпрос за телата им, отколкото мъжете. Обществото с настървение обсъжда теглото и мерките на известните жени, а с лекота опрощава на мъжете почти всичко в тази насока. Тези притеснения при жените често довеждат до тежки диети или приемането на нездравословни медикаменти за ускоряване на метаболизма. Със сигурност външният вид е много важен фактор при избора на партньор, особено за жените, затова е необходимо да се поддържаме в добра форма.

Как да се справиш: Ако редовно се притесняваш за външния си вид, трябва да започнеш да правиш нещо по въпроса. Препоръчително е да се комбинират физически натоварвания с оптимизиране на хранителния режим. Ходи на бързи разходки, вземи си велоергометър у дома, прави кардиотренировки или йога с DVD-та или безплатни клипчета в интернет. Всякаква форма на физическа активност е добра, стига да е умерена и редовна. А тялото ще ти се отблагодари чрез жизненост и самочувствие.

Достатъчно интересен/-на ли съм?

Тази несигурност идва от дразнещата надпревара за популярност, която започва в прогимназията и гимназията и продължава някъде до края на университета. Филми и книги, особено романтичните, влошават положението. Някак си се оказва, че имаме чувството, че всяко изречение, което излиза от устата ни на среща, трябва да е остроумно и интересно, забавно и увлекателно. Мъжете и жените си поделят по равно тази несигурност, особено тези, които нямат голямо количество хобита, които на теория правят човека да изглежда по-динамичен. Един наш клиент веднъж сподели: „Аз нямам хобита, но се чувствам все едно се очаква да имам”. Вярно е, че хобитата правят прекарването на времето малко по-интересно, но ти трябва да си толкова интересен, колкото е и партньорът ти. Няма нужда всички да сме еднакви.

Как да се справиш: Помни, че начинът на живот, който избираш, зависи от характера ти, и че всеки има различен характер. Казано по друг начин, всеки с вкуса си. Докато някои имат безкрайна енергия и характер, който се нуждае от повече социални взаимодействия с околните, голяма част от хората са доволни от по-спокоен и тих живот. Затова не е нужно да се чувстваш виновен за това какъв си и не се чувствай задължен да се правиш на интересен само заради човека, когото харесваш. Ако не си достатъчно интересен за този човек, може би просто не сте подходящи един за друг.

Заключение

Начинът да станеш по-сигурен по време на първа среща е да се фокусираш върху области, които са ти интересни и в които вярваш, че можеш да прогресираш.

  • Влагай усилия да променяш нещата, които можеш да промениш.

  • Приеми със спокойствие нещата, които не можеш да промениш и спри да мислиш за тях.

  • Научи се да правиш разликата между двете.

Най-важната цел е да се ориентираш към действие и да се уловиш, когато започнеш да се оплакваш прекалено от някакъв недостатък, който смяташ, че имаш. Като цяло, бъди добър към себе си в света на срещите!

А какво е твоето най-голямо притеснение, когато става въпрос за излизане по срещи?

 

По материали от: http://www.eharmony.com/blog/2015/03/06/3-common-dating-insecurities-men-vs-women/

 

От тук можеш да свалиш нашата брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Перфектна организация. Браво.  
    25.04.2024, след бързи срещи 

    Беше чудесно и уютно събитие. Организаторите са прекрасни и умеят наистина да предразполагат.
    08.04.2024, след бързи срещи 

    Благодаря! Отлична организация от ваша страна.
    28.03.2024, след бързи срещи 

    Настроението беше супер. Запознах се с много нови хора.
    07.03.2024, след парти за запознанства 

    Много интерактивно събитие с интересни начини за запознанства освен стандартните бързи срещи. Много забавни игри имате :)
    20.02.2024, след парти за запознанства