Мързи ли те да имаш връзка?

Взаимоотношения и връзки, 19.09.2016

Наскоро си говорех с компания от жени, с които се запознах на благотворително събитие и разговорът пое в посока връзки. Когато изскочи темата  за запознанствата, измежду няколко жени сякаш се получи състезание коя ще се представи за най-незаинтересована. „В момента хич не ми се занимава“, каза едната. Друга се oправда по следния начин: „Знам, че е ужасно, но понякога забравям да си проверявам имейла.“. Следващото беше: „Голяма занимавка е. Май просто ме мързи.“.

Може би наистина са били изморени, заети или стресирани. Подозирам, че оправданието „Не ми се занимава“ е идеалният защитен механизъм, с който да се предпазиш от негативни преживявания и евентуално отхвърляне. Ако не поемеш инициатива, няма да се наложи да се изправиш пред факта, че някой може да не те намира за привлекателен или да не иска да излезе на втора среща с теб. Винаги можеш да обвиниш несериозността си. Не е заради теб! Просто не си смогнал да отговориш на имейла.

Много хора също така не искат да се откажат от фантазията, че любовта просто ще им се случи. С годините съм чувала оплаквания от жени, че не искат да подходят рационално и прагматично към нещо, което трябва да се случва магически и естествено. Достатъчно трудно е да си направят профил в сайт. Не искат да полагат и целенасочено усилия да общуват с хора и да излизат по срещи. „Направих си профил,“ веднъж ми каза една приятелка. „Сега да дойдат да ме намерят.“. Това отново е удобен начин да се избегне евентуалното болезнено отрязване.

Притеснителното е, че тези жени имаха профили (за които си плащат!), но неангажираното им поведение саботираше шансовете им.

  1. Хабиш си съвпаденията
    Разбира се, съществуват много хора, с които можеш да се запознаеш. Но ако си в мачмейкинг програма, може би пропускаш човек, за когото системата е преценила, че си пасвате добре. Ако отхвърляш предложените ти срещи, пропускаш подходящи потенциални възможности да срещнеш хора, с които би могъл да изградиш връзка.
  1. Хората искат другите да ги искат
    Факт: Хората се влюбват в хора, които имат интерес към тях. Знаеш ли кой е най-добрият начин да убиеш една зараждаща се връзка? Изчакай три дни, за да отговориш на имейла или да върнеш обаждането. Очевидно показваш на другия човек, че не е на първо място в списъка ти с приоритети. Ако нямаш интерес, е по-добре директно да отрежеш човека, отколкото да го държиш в напрежение, докато се чудиш.
  1. Разочароваш себе си
    Да, мързелът може да ти е удобен в момента, но това да се държиш в перманентно състояние на „май ми се занимава, но не съвсем“ не е справедливо спрямо теб. Нерешителността е неприятно нещо и разочароваш себе си, ако не преследваш това, което наистина искаш. Трябва да се отнасяш по-добре със себе си!

Ако наистина си изморен, зает или стресиран, вземи си почивка от ходенето по срещи и започни отново, когато си готов да го приемеш насериозно. В противен случай вземи ясно решение, че ще действаш и застани гордо зад статуса си на необвързан. После направи каквото трябва. Кой знае? Ако се отдадеш на търсенето на подходящ партньор може „това с ходенето по срещи“ дори да ти се стори забавно.

 

По материали от: Are You a Lazy Dater?

 

От тук можеш да свалиш нашата брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Настроението беше супер. Запознах се с много нови хора.
    07.03.2024, след парти за запознанства 

    Много интерактивно събитие с интересни начини за запознанства освен стандартните бързи срещи. Много забавни игри имате :)
    20.02.2024, след парти за запознанства 

    Добра организация и интересни идеи за разчупване на напрежението и за стимулиране на комуникация между участниците, съчетани в приятна обстановка. Бих препоръчала на приятели
    19.02.2024, след парти за запознанства