Как да впечатляваме при онлайн запознанства (Бързи срещи)?

Бързи срещи, 08.12.2020

През последните няколко години животът на голяма част от нас се премести във виртуалното. Там стана много нагорещено и откъм варианти за запознанства. Приложения, сайтове, чатове, ФБ дейтинг, Инстаграм. Дори Бързите срещи, които стандартно в България от 10 години ClubR провежда лице в лице, вече са възможни онлайн. Въпреки че не мърдате от стаята си, необходимо е само да кликнете на линка и да започнете запознанствата.
Това се случва чрез видео срещи. Те са нещо сравнително ново и както при всяка дейност, която е опосредствана от техника, си има специфики. Вече се създават традиции и етикет в сферата на онлайн Бързите срещи. Следните препоръки може да са ви полезни, за да сте блестящи още при първото си участие в такова събитие, както и във всяко друго видео запознанство.

Подготовка
- Осигурете си спокойно подредено кътче в дома си, откъдето необезпокоявани ще можете да участвате в събитието.
- Облечете се като за първа среща, гримирайте се (за дамите;), но не прекалено. Дори и да не се вижда чак кой знае колко през екрана, елегантното облекло ще ви накара да се чувствате по-уверени.
- Осигурете си добро осветление, за да не изглеждате като герой от филма „Здрач“. Добре е осветлението да е фронтално. Най-добре е, ако имате селфи ринг (кръгла лампа), но ако нямате – каквато и да е друга лампа върши работа. Нагласете я така, че да не ви заслепява.
- Не закъснявайте за събитието, точността е проява на учтивост към останалите участници.
- Ако се появят дразнещи шумове около вас по време на срещата (например съквартирантката Ви си прави смути с блендера :), изключете за кратко микрофона, като информирате за това събеседника си. Иначе би било неучтиво.
- Не си позволявайте прекомерно количество алкохол, дори и да ви е напрегнато. Както и на реалните срещи, и на виртуалните не прави добро впечатление да се появите подпйинал/а. Не се заблуждавайте, че щом разговорът е през устройство, събеседникът ви няма да разбере, че сте на градус.
- Слушайте повече. Хората се чувстват предразположени и забелязани, когато събеседникът им  ги изслушва внимателно.
- Поддържайте визуален контакт. Не се изкушавайте да гледайте своето изображение на екрана, а гледайте събеседника си.
- Сложете устройството, през което провеждате срещата, на добра дистанция и ъгъл. Добре е да се вижда цялото ви лице и раменете, а не само нос, очи и перчем.
- Повдигнете лаптопа/смартфона си така, че камерата да е на нивото на очите Ви. За целта предварително подгответе нещо, върху което ще поставите устройството си. Това може да е кутия, кашон, ваза или няколко книги.
- Ако можете да избирате, провеждайте срещите чрез компютър или лаптоп, а не през телефон. Така ще виждате на по-голям екран събеседниците си.

Техническа подготовка
За да няма неприятни изненади и за да не изглеждате като баба си, когато ѝ обяснявате как се търси в Гугъл, добре е да се погрижите за следните важни подробности:
- Най-важното е да имате Интернет с прилична скорост. Препоръчително е по време на срещите да изключите всички останали приложения, като например Скайп, ФБ, Инстаграм, торенти и т.н., за да избегнете възможни сривове. Затворете всички излишни прозорци и програми и се фокусирайте върху запознанствата.
- Направете предварително тестов разговор чрез съответното приложение с приятел/роднина, за да сте наясно как работи. Така ще проверите микрофона и камерата си, ще може да прецените и подходящия ъгъл, от който да застанете пред устройството си. Разучете откъде се включват и изключват звук и картина. Повечето приложения вече имат възможност да си сложите виртуален фон (virtual background), ако не желаете зад вас да се вижда неоправеното ви легло или мивката с чинии.
- Често онлайн бързите срещи се провеждат в т.н. виртуални стаи. Следете внимателно обясненията на водещия и не чатете през това време с приятелите си в месинджър, защото така може да пропуснете „влизането“ в стаята.
- Изключете звука на телефона си (ако участвате в срещите през компютъра си). Така отправяте невербално послание към събеседника си – „чувам те, виждам те, важно ми е да си говоря с теб“.

Не забравяйте:
- Да се усмихвате. Както в реалните срещи, така и онлайн, усмивката предразполага събеседника.
- Да си водите записки. След запознанство с 10 нови човека се натрупват много впечатления и е добре да можете да си спомните по нещо за всеки, когато трябва да отбележите с кого желаете повторна среща.

Ако искате да се включите в подобно събитие, можете да видите календара на нашите събития на началната страница на сайта ни.

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Перфектна организация. Браво.  
    25.04.2024, след бързи срещи 

    Беше чудесно и уютно събитие. Организаторите са прекрасни и умеят наистина да предразполагат.
    08.04.2024, след бързи срещи 

    Благодаря! Отлична организация от ваша страна.
    28.03.2024, след бързи срещи 

    Настроението беше супер. Запознах се с много нови хора.
    07.03.2024, след парти за запознанства 

    Много интерактивно събитие с интересни начини за запознанства освен стандартните бързи срещи. Много забавни игри имате :)
    20.02.2024, след парти за запознанства