Как да впечатляваме при онлайн запознанства (Бързи срещи)?

Бързи срещи, 08.12.2020

Ще се върне ли старото нормално или новото ненормално вече ще е норма?
Какъвто и да е отговорът, животът продължава. Новите обстоятелства ни провокират да мислим и действаме креативно и да продължаваме да търсим нещата, които дават цвят и смисъл на живота ни.
Ако си търсите партньор, дори и в годината на най-голямото в новата човешка история социално дистанциране, можете да продължите с издирването на Мечтания или Мечтаната. Имате и по-сериозен стимул – изолацията ще е по-поносима ако има с кого да си говорите и да споделяте спалнята.
През последните месеци животът на голяма част от нас се премести във виртуалното. Там стана много нагорещено и откъм варианти за запознанства. Приложения, сайтове, чатове, ФБ дейтинг, Инстаграм. Дори Бързите срещи, които стандартно в България от 8 години ClubR провежда лице в лице, вече са възможни онлайн. Въпреки че не мърдате от стаята си, необходимо е само да кликнете на линка и да започнете запознанствата.
Това, разбира се, се случва чрез видео срещи. Те са нещо сравнително ново и както при всяка дейност, която е опосредствана от техника, си има специфики. Вече се създават традиции и етикет в сферата на онлайн Бързите срещи. Следните препоръки може да са ви полезни, за да сте блестящи още при първото си участие в такова събитие, както и във всяко друго видео запознанство.

Подготовка
- Осигурете си спокойно подредено кътче в дома си, откъдето необезпокоявани ще можете да участвате в събитието.
- Облечете се като за първа среща, гримирайте се (за дамите;), но не прекалено. Дори и да не се вижда чак кой знае колко през екрана, елегантното облекло ще ви накара да се чувствате по-уверени.
- Осигурете си добро осветление, за да не изглеждате като герой от филма „Здрач“. Добре е осветлението да е фронтално. Най-добре е, ако имате селфи ринг (кръгла лампа), но ако нямате – каквато и да е друга лампа върши работа. Нагласете я така, че да не ви заслепява.
- Не закъснявайте за събитието, точността е проява на учтивост към останалите участници.
- Ако се появят дразнещи шумове около вас по време на срещата (например съквартирантката Ви си прави смути с блендера :), изключете за кратко микрофона, като информирате за това събеседника си. Иначе би било неучтиво.
- Не си позволявайте прекомерно количество алкохол, дори и да ви е напрегнато. Както и на реалните срещи, и на виртуалните не прави добро впечатление да се появите подпйинал/а. Не се заблуждавайте, че щом разговорът е през устройство, събеседникът ви няма да разбере, че сте на градус.
- Слушайте повече. Хората се чувстват предразположени и забелязани, когато събеседникът им  ги изслушва внимателно.
- Поддържайте визуален контакт. Не се изкушавайте да гледайте своето изображение на екрана, а гледайте събеседника си.
- Сложете устройството, през което провеждате срещата, на добра дистанция и ъгъл. Добре е да се вижда цялото ви лице и раменете, а не само нос, очи и перчем.
- Повдигнете лаптопа/смартфона си така, че камерата да е на нивото на очите Ви. За целта предварително подгответе нещо, върху което ще поставите устройството си. Това може да е кутия, кашон, ваза или няколко книги.
- Ако можете да избирате, провеждайте срещите чрез компютър или лаптоп, а не през телефон. Така ще виждате на по-голям екран събеседниците си.

Техническа подготовка
За да няма неприятни изненади и за да не изглеждате като баба си, когато ѝ обяснявате как се търси в Гугъл, добре е да се погрижите за следните важни подробности:
- Най-важното е да имате Интернет с прилична скорост. Препоръчително е по време на срещите да изключите всички останали приложения, като например Скайп, ФБ, Инстаграм, торенти и т.н., за да избегнете възможни сривове. Затворете всички излишни прозорци и програми и се фокусирайте върху запознанствата.
- Направете предварително тестов разговор чрез съответното приложение с приятел/роднина, за да сте наясно как работи. Така ще проверите микрофона и камерата си, ще може да прецените и подходящия ъгъл, от който да застанете пред устройството си. Разучете откъде се включват и изключват звук и картина. Повечето приложения вече имат възможност да си сложите виртуален фон (virtual background), ако не желаете зад вас да се вижда неоправеното ви легло или мивката с чинии.
- Често онлайн бързите срещи се провеждат в т.н. виртуални стаи. Следете внимателно обясненията на водещия и не чатете през това време с приятелите си в месинджър, защото така може да пропуснете „влизането“ в стаята.
- Изключете звука на телефона си (ако участвате в срещите през компютъра си). Така отправяте невербално послание към събеседника си – „чувам те, виждам те, важно ми е да си говоря с теб“.

Не забравяйте:
- Да се усмихвате. Както в реалните срещи, така и онлайн, усмивката предразполага събеседника.
- Да си водите записки. След запознанство с 10 нови човека се натрупват много впечатления и е добре да можете да си спомните по нещо за всеки, когато трябва да отбележите с кого желаете повторна среща.

Все някога социалното дистанциране ще приключи. Но до тогава не оставяйте личния си живот на пауза. Който търси, намира. Ако срещнете бъдещата си половинка в тези сложни времена, ще разказвате на децата си как нищо не ви е спряло и сте усетили, че това е вашият човек, дори и през монитора.

Ако искате да се включите в подобно събитие, можете да видите календара на нашите събития на началната страница на сайта ни.

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Беше весело и забавно, (мини) бързите срещи бяха полезни, организацията перфектна, като цяло съм доволна. Лично за мен да посетя ваше събитие беше извън зоната на комфорт, но се чувствам много добре, че го направих и има полза/смисъл. Имах общуване с много и различни хора.
    17.01.2023, след парти за запознанства 

    Здравей, Любомира! С Х се виждаме вече малко повече от два месеца. Благодаря ти, че ни запозна! :)  Той е изключително мил и грижовен, много възпитан и внимателен към мен. Истински кавалер е. Аз се чувствам прекрасно с него.  И двамата сме активни и си създаваме взаимно приятни преживявания. Виждам старанието у него нещата между нас да се развиват.  Запозна ме с по-голямата част от приятелите си. Всички са страхотни и виждам доброжелателността, с която ме приемат.  Усмихвам се докато ти пиша всичко това. Благодаря!   Щастлива, мирна и благословена Нова година на теб, на целия екип на ClubR и на вашите семейства! Бъдете здрави!
    16.01.2023 - мейл Мачмейкинг