Как да впечатляваме при онлайн запознанства (Бързи срещи)?

Бързи срещи, 08.12.2020

Ще се върне ли старото нормално или новото ненормално вече ще е норма?
Какъвто и да е отговорът, животът продължава. Новите обстоятелства ни провокират да мислим и действаме креативно и да продължаваме да търсим нещата, които дават цвят и смисъл на живота ни.
Ако си търсите партньор, дори и в годината на най-голямото в новата човешка история социално дистанциране, можете да продължите с издирването на Мечтания или Мечтаната. Имате и по-сериозен стимул – изолацията ще е по-поносима ако има с кого да си говорите и да споделяте спалнята.
През последните месеци животът на голяма част от нас се премести във виртуалното. Там стана много нагорещено и откъм варианти за запознанства. Приложения, сайтове, чатове, ФБ дейтинг, Инстаграм. Дори Бързите срещи, които стандартно в България от 8 години ClubR провежда лице в лице, вече са възможни онлайн. Въпреки че не мърдате от стаята си, необходимо е само да кликнете на линка и да започнете запознанствата.
Това, разбира се, се случва чрез видео срещи. Те са нещо сравнително ново и както при всяка дейност, която е опосредствана от техника, си има специфики. Вече се създават традиции и етикет в сферата на онлайн Бързите срещи. Следните препоръки може да са ви полезни, за да сте блестящи още при първото си участие в такова събитие, както и във всяко друго видео запознанство.

Подготовка
- Осигурете си спокойно подредено кътче в дома си, откъдето необезпокоявани ще можете да участвате в събитието.
- Облечете се като за първа среща, гримирайте се (за дамите;), но не прекалено. Дори и да не се вижда чак кой знае колко през екрана, елегантното облекло ще ви накара да се чувствате по-уверени.
- Осигурете си добро осветление, за да не изглеждате като герой от филма „Здрач“. Добре е осветлението да е фронтално. Най-добре е, ако имате селфи ринг (кръгла лампа), но ако нямате – каквато и да е друга лампа върши работа. Нагласете я така, че да не ви заслепява.
- Не закъснявайте за събитието, точността е проява на учтивост към останалите участници.
- Ако се появят дразнещи шумове около вас по време на срещата (например съквартирантката Ви си прави смути с блендера :), изключете за кратко микрофона, като информирате за това събеседника си. Иначе би било неучтиво.
- Не си позволявайте прекомерно количество алкохол, дори и да ви е напрегнато. Както и на реалните срещи, и на виртуалните не прави добро впечатление да се появите подпйинал/а. Не се заблуждавайте, че щом разговорът е през устройство, събеседникът ви няма да разбере, че сте на градус.
- Слушайте повече. Хората се чувстват предразположени и забелязани, когато събеседникът им  ги изслушва внимателно.
- Поддържайте визуален контакт. Не се изкушавайте да гледайте своето изображение на екрана, а гледайте събеседника си.
- Сложете устройството, през което провеждате срещата, на добра дистанция и ъгъл. Добре е да се вижда цялото ви лице и раменете, а не само нос, очи и перчем.
- Повдигнете лаптопа/смартфона си така, че камерата да е на нивото на очите Ви. За целта предварително подгответе нещо, върху което ще поставите устройството си. Това може да е кутия, кашон, ваза или няколко книги.
- Ако можете да избирате, провеждайте срещите чрез компютър или лаптоп, а не през телефон. Така ще виждате на по-голям екран събеседниците си.

Техническа подготовка
За да няма неприятни изненади и за да не изглеждате като баба си, когато ѝ обяснявате как се търси в Гугъл, добре е да се погрижите за следните важни подробности:
- Най-важното е да имате Интернет с прилична скорост. Препоръчително е по време на срещите да изключите всички останали приложения, като например Скайп, ФБ, Инстаграм, торенти и т.н., за да избегнете възможни сривове. Затворете всички излишни прозорци и програми и се фокусирайте върху запознанствата.
- Направете предварително тестов разговор чрез съответното приложение с приятел/роднина, за да сте наясно как работи. Така ще проверите микрофона и камерата си, ще може да прецените и подходящия ъгъл, от който да застанете пред устройството си. Разучете откъде се включват и изключват звук и картина. Повечето приложения вече имат възможност да си сложите виртуален фон (virtual background), ако не желаете зад вас да се вижда неоправеното ви легло или мивката с чинии.
- Често онлайн бързите срещи се провеждат в т.н. виртуални стаи. Следете внимателно обясненията на водещия и не чатете през това време с приятелите си в месинджър, защото така може да пропуснете „влизането“ в стаята.
- Изключете звука на телефона си (ако участвате в срещите през компютъра си). Така отправяте невербално послание към събеседника си – „чувам те, виждам те, важно ми е да си говоря с теб“.

Не забравяйте:
- Да се усмихвате. Както в реалните срещи, така и онлайн, усмивката предразполага събеседника.
- Да си водите записки. След запознанство с 10 нови човека се натрупват много впечатления и е добре да можете да си спомните по нещо за всеки, когато трябва да отбележите с кого желаете повторна среща.

Все някога социалното дистанциране ще приключи. Но до тогава не оставяйте личния си живот на пауза. Който търси, намира. Ако срещнете бъдещата си половинка в тези сложни времена, ще разказвате на децата си как нищо не ви е спряло и сте усетили, че това е вашият човек, дори и през монитора.

Ако искате да се включите в подобно събитие, можете да видите календара на нашите събития на началната страница на сайта ни.

 

  КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

  yes sure, we are still together.  We moved in together and everything is going well between us.  It was a pretty good match ;-)    Best regards
  14.06.2022 - мейл Мачмейкинг 

  Чудесна организация, благодаря
  23.05.2022, след бързи срещи 

  Всичко беше организирано по много професионален начин.
  23.05.2022, след бързи срещи 

  Събитието е организирано на много високо ниво!  
  19.05.2022, след бързи срещи 

  Приятно беше, водещите бяха любезни и отзивчиви.
  16.05.2022, след бързи срещи