Бъpзи Сpeщи — някои важни препоръки

Бързи срещи, 28.11.2018

Бързите Срещи вече не са ново явление за България. През януари 2011 година организирахме първото такова събитие и вече прехвърлихме среща No 700. Въз основа на натрупания вече опит бихме искали да ти дадем няколко препоръки, които ще ти помогнат да се почувстваш по-спокойно и да се представиш успешно.

Как и кога да пристигнеш
Остави си достатъчно време, за да пристигнеш до нашия клуб без да бързаш. На страницата на събитието има подробно описание как да намериш нашия офис, така че го прегледай, за да прецениш колко време ще ти трябва, за да дойдеш.

Ако идваш с кола, най-добре я остави на паркинга на МОЛ Парадайз, който работи до късно през нощта, така че няма проблем след това да си я прибереш. За колите с газови устройства има и външни паркинги около МОЛ-а. Ако идваш пеша, следвай инструкциите на сайта или от линка към картата.

Външен вид и облекло
Стриктни правила няма, но все пак е добре да се облечеш като за първа среща, тъй като по същество ще имаш 10 първи срещи. Вярно е, че външността не е всичко, но все пак тя спомага за изграждането на добро първо впечатление, което е важно за решението на отсрещния дали да се видите повторно. Не е важно да си със строго официално облекло, но със сигурност би било изключително неподходящо и да си по анцуг.
 
Притеснението
Ако леко се притесняваш преди да дойдеш, значи си като почти всички други участници. Ние ще се постараем да ти помогнем да се почувстваш по-уютно и спокойно. А след първите 1-2 срещи постепенно ще влезеш в ритъм и установиш, че това е забавно преживяване и срещите с повечето хора са интересни.
 
Представянето
Предварително си помисли как ще се представиш накратко. Тук нямаш цяла вечер, за да разказваш всичко за себе си. Следователно в рамките на първата една минута трябва да кажеш нещата за себе си, които считаш, че те описват най-добре. Но все пак пробвай да не наподобяваш рецитация. Не прекалявай с биографичните елементи – те имат своето значение, но помни, че ще направиш повече впечатление с това какво обичаш да правиш и как се забавляваш извън работно време.

Разговор след представянето
Обикновено, докато другият се представя, ти хрумват много неща, които искаш да разбереш за него.  Все пак, ако разговорът не върви, не ти е интересен или „зациклиш”, подготви си няколко спасителни теми и въпроса. Жокер -  разговорите за свободното време или за пътувания водят до най-много последващи съвпадения на теми.
Най-добрият начин за водене на разговор ние оприличаваме на игра на тенис - поемаш топката като казваш нещо за себе си, след това я подаваш с въпрос към другия, след това пак я поемаш и т.н.

Езикът на тялото
Невербалната комуникация е по-искрена и по-информативна от вербалната и затова е добре да имаш предвид някои основни моменти в това отношение:
- Кръстосването на ръце пред гърдите традиционно се счита за отбранителна поза.
- Важно е да поддържаш зрителен контакт, но избягвай да се втренчваш в очите на другия.
- Леко навеждане към събеседника излъчва заинтересованост към разговора, но не трябва да се навлиза прекомерно в личното му пространство.

Записвай си
Ние ще ти дадем специална хартиена форма, на която можеш да си водиш записки. Използвай я активно, защото след толкова много срещи за кратко време можеш да се объркаш кой кой е. Просто си записвай 2-3 ключови думи за събеседника си, например: скача с парашут, адвокатка, синеока и т.н.

Бъди отворен към другия
Както и при обикновените срещи, възможно е не всички присъстващи да ти допаднат. Но помни, че във всеки човек има нещо интересно и хубаво, което си заслужава да опознаеш и е добре да му дадеш шанс да те изненада приятно.

Усмихвай се
Това е един от най-важните съвети, които можем да ти дадем. Усмивката скрива притеснението, предразполага отсрещната страна и по-най приятния начин казва: „Да, и аз искам да се запознаем!”.

Бъди себе си
Звучи банално, но е най-добрия начин да те опознаят. Не се опитвай да се вписваш в някакви представи – нека те харесат, заради това, което си – очарователна и уникална личност.

Това е, готов ли си да се забавляваш? Помни, че при Бъpзите Cpeщи, както и при другите типове запознанства, трябва по-малко четене и повече практика.

Коментари:

  • София Църцевана 20.09.2021 в 00:43ч.
    Подкрепата, която давате на хората е изключителна!!! Това, което правите е прекрасно!!
  • Марио Кокалановна 11.02.2020 в 11:39ч.
    Супер

КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

Беше чудесно и уютно събитие. Организаторите са прекрасни и умеят наистина да предразполагат.
08.04.2024, след бързи срещи 

Благодаря! Отлична организация от ваша страна.
28.03.2024, след бързи срещи 

Настроението беше супер. Запознах се с много нови хора.
07.03.2024, след парти за запознанства 

Много интерактивно събитие с интересни начини за запознанства освен стандартните бързи срещи. Много забавни игри имате :)
20.02.2024, след парти за запознанства