10 въпроса за първа среща, за които нямаше да се сетиш

Взаимоотношения и връзки, 04.09.2014

На първа среща си. Независимо дали вече си минал през стандартните въпроси за първа среща – „С какво се занимаваш?” – „Как обичаш да се забавляваш?” – „Къде се виждаш след пет години?” – или просто искаш да раздвижиш разговора, ето няколко въпроса, които да държиш като скрита карта в ръкава си, ако почувстваш нужда от запълване на неловкото мълчание.

Какво си приготвяш за вечеря, когато си сам вкъщи?

Всеки си има толкова просто решение за храненето, когато е сам, че чак е неудобно. Дали човекът, с когото си на среща, се изхранва с корнфлейкс, когато няма никой наоколо? Дали тя си е запазила в телефона номера на любимата си пицария с доставка до вкъщи? Или може би той си има някакъв специалитет от една порция, който няма търпение да си приготви в самотните вечери?

(Разбира се, надяваш се, че този въпрос ще доведе до по-задълбочена дискусия за кулинарни предпочитания и нива на уменията. Може би по-добрият готвач от двамата ще сготви нещо на другия към четвъртата-петата среща?)

Кое е любимото ти нещо в родния ти град?

Детството е обширна тема, която да покриете на първата среща, така че нека са най-простичките неща като специфични моменти, вместо да потъвате в носталгия.

Коя/кои книга/-и си чел по няколко пъти?

Отговорът на този въпрос може да е различен от настоящата любима книга на човека, с когото си на среща. Може да е някое виновно удоволствие, някой нехудожествен наръчник, религиозно томче или детска класика. (Бъди готов да споделиш и своите.)

Какво искаш да направиш, преди да умреш?

Този въпрос дава на човека срещу теб голяма свобода да сподели своите мечти и интереси. В списъка му може да влизат планове за пътувания, цели в кариерата, лични постижения или адреналинови приключения. А може и да се самоубеждава най-накрая да опита охлюви.

Какво би сложил на идеалния сандвич?

Този въпрос ще ти подскаже доколко той/тя е капризен към храната, колко приключенски е настроено небцето му към нови вкусове и дали и двамата обичате/мразите горчица. Също по темата: Кой е любимият ти сладолед, опиши перфектния летен коктейл или меню от четири ястия.

Кой е концертът, на който те е срам, че си ходил?

На първа среща е лесно да се хвалиш. Обърни другата страна на монетата и вместо това сподели нещо по-неудобно. Излей си душата. Много уважавани хора са били на концерти на Миро от Каризма или на Цеца Величкович.

Ако трябва да махнеш един празник от календара, кой би махнал?

Вместо да задаваш клиширания въпрос за любим празник, накарай другия да отреже един. Не обича семейните събирания? Мрази рождения си ден? Този въпрос е по-труден и кара отговарящия наистина да се замисли как прекарва празниците. Също по темата: Ако можеше да създадеш нов празник, какъв би бил той и кога?

Когато започнеш да излизаш с някого, кой от приятелите или семейството ти първи се запознава с новия/-ата ти приятел/-ка?

На кого вярва? Чие мнение има най-голямо значение, когато става въпрос за одобряване на новия/новата? (Ако всичко върви добре, първо с вашите ли ще се запозная или със съквартирантката?)

Четеш ли рецензии или караш инстинктивно?

Някои хора не могат да отидат на кино, без първо да прочетат няколко рецензии за какво е филмът. Други пък могат да си купят нова кола, без да проучат ни най-малко. Открий към коя група принадлежи човекът срещу теб – и след това си признай, че беше проучил/-а заведението, преди да дойдеш на срещата!

Ако трябваше да се върнеш в училище или да научиш ново умение, какво би научил?

Иска ли му се да напише мемоари? Да започне собствен бизнес? Да се научи да шие? Иска ли ѝ се да беше завършила магистратурата си? Да беше започнала да учи испански, когато беше по-малка? Говорете за уменията, които ви се иска да имате – и след това можете да се запишете на курс по керамика заедно.

Но в крайна сметка, независимо от разнообразните идеи, не превръщай срещата в кръстосан разпит – важното е и двамата да се забавлявате!

 

По материали от eharmony.com

 

От тук можеш да свалиш нашата брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Перфектна организация. Браво.  
    25.04.2024, след бързи срещи 

    Беше чудесно и уютно събитие. Организаторите са прекрасни и умеят наистина да предразполагат.
    08.04.2024, след бързи срещи 

    Благодаря! Отлична организация от ваша страна.
    28.03.2024, след бързи срещи 

    Настроението беше супер. Запознах се с много нови хора.
    07.03.2024, след парти за запознанства 

    Много интерактивно събитие с интересни начини за запознанства освен стандартните бързи срещи. Много забавни игри имате :)
    20.02.2024, след парти за запознанства