Седемдесет-тридесет

публикувано на 01.10.2014 в Мачмейкинг

Една от авторитетните английски Мачмейкинг агенции се казва „Seventy-thirty” (Седемдесет-тридесет). Обяснението  за това на пръв поглед странно име е, че успехът в търсенето  на партньор би бил възможен, когато вложените усилия от страна на участник и мачмейкър, са в съотношение 70/30. Принципите на Club R не се различават като идеология от тези на колегите ни в Англия. Участниците в различните формати за запознанства, които организираме, трябва да влагат голяма доза целенасочени усилия в процеса на търсене на партньор.

В анкетата след партитата, които организираме ежемесечно, често срещан коментар, е че мъжете/жените били неинициативни и не предприемали нищо, за да се запознават. Това оплакване илюстрира характерно поведение на голяма част от участниците в събитията за необвързани – те очакват някой друг да свърши работата вместо тях и да ги запознава с привлекателните обекти на тяхното желание. Както обичаме да казваме, ние създаваме среда и възможности за запознанства, но не можем да се запознаваме вместо участниците. А инициативността е винаги огромен плюс в процеса на намиране на партньор. Чували сме оплаквания от момичета и момчета, че на парти са си харесали някого, но не са се запознали. Когато питаме: „А ти какво направи?“, отговорът е „Нищо.“ Голяма част от хората изпитват страх да заговорят непознат/а, да поискат телефон, за да се срещнат отново, поради факта, че може да чуят отказ, да чуят „не“. Това ги спира да предприемат каквато и да е крачка. По тази причина стоят „извън играта“. Най-често подобно поведение се обяснява с с несигурност, ниска самооценка или страх от отказ и отхвърляне.

Ако оставим този страх да доминира в живота ни, това би означавало, че не трябва да се явяваме на интервю за работа, че не трябва да кандидатстваме в университет, че не трябва да сменяме квартирата си и т.н. Защо в други сфери на живота преодоляваме този дискомфорт, а когато става дума за личния живот, голяма част от хората се оставят той да ги ръководи?

Проактивността винаги бива възнаграждавана. За да спечелиш, трябва да се впуснеш в играта, а не да гледаш от резервната скамейка.

По отношение намиране на партньор ние сме възпитавани, че това някак си ще се случи от само себе си. Очакваме това да е лесно, не полагаме  усилия, не планираме, не се усъвършенстваме, а чакаме да се появи той/тя. Но рядко нещата се случват по този начин. Ако успеем да преодолеем страха от отхвърляне  и отказ, сме на път да постигнем желаното. Най-важното, за да сме успешни в инициативата за търсене на партньор, е да излъчваме увереност. Но увереността се базира върху това, което мислим и знаем за себе си. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да преодолеете несигурността :

Няма значение дали сте мъж или жена, бъдете инициативни и вие правете първата крачка, за да се запознаете, когато някой ви харесва. Вярно, че за доста жени в България, такъв съвет може да звучи нестандартно, тъй като по-голямата част от нежния пол все още е с очаквания мъжете да предприемат първата стъпка. И все пак, момичета, не забравяйте, че ако приемете това предизвикателство и заговорите първа атрактивен мъж, дори да не произлезе връзка от това запознанство, силно ще впечатлите и мъжа, и компанията му. В наши дни мъжете си харесват момичета с решително поведение, така че нищо чудно подходът да се окаже успешен.

И в заключение още няколко препоръки, които могат да ви помогнат да сте успешни в запознанствата:

И както твърди една крилата мачмейкърска фраза: сборът от това как си облечен, как миришеш, какво излъчване имаш, как казваш първото изречение при запознанство, е равен на последващото „да“ или „не“.  Бъдете активни, постарайте се и направете така, че отговорът да е положителен. Дори при първите опити да не е такъв, упорствайте,  докато получите “да“.

 

От тук можеш да свалиш нашата нова брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 
 
Оцени прочетеното:
Абонирай се за нашия информационен бюлетин
Абонирай се

Клиентите за нас


www.clubr.bg © 2013 - 2018