Мачмейкинг не прави чудеса

Мачмейкинг, 17.12.2014

Мачмейкинг е услуга за намиране на подходящ партньор. В развитите държави към този тип запознанства обичайно се обръщат реализирани хора, които нямат достатъчно време да се лутат в  случайни запознанства и искат да се срещат с хора, които отговарят на техните критерии за подходящ партньор.

В България Мачмейкинг вече се популяризира и все повече хора откриват неговите предимства.  Както всяко ново нещо, у някои той провокира традиционната мнителност към нововъведенията, а у други захранва нереалистични надежди за магическо справяне с проблеми, които съществуват от много отдавна.

Живеем в консуматорско общество, в което навсякъде ни облъчват с внушението, че винаги може да се намери „чудодейно хапче”, с което можем да решим всеки проблем, без да полагаме усилия: определен шампоан ще ни направи по-красиви и самоуверени; крем за лице ще премахне всичките ни бръчки, а само с едно хапче на ден ще отслабнем без всякакви упражнения и диети. Такава нагласа е лишена от здрав разум, но обяснява защо понякога към Мачмейкинг проявяват интерес и хора, които считат, че самото им включване в проекта ще означава мигновено сдобиване с партньора-мечта, независимо от това какво представляват те самите. Когато им обясним, че това не е толкова лесно, те се огорчават или обезсърчават.

За повечето хора се оказва по-лесно да преценят другите, отколкото себе си. Самозаблуждението е нормален защитен механизъм, но често отказът да признаем реалността ни нанася трайни вреди. Ето защо като мачмейкъри се стараем да назоваваме нещата такива, каквито ги виждаме, за да бъдем от полза за клиентите, дори и с риск понякога да ги огорчим. Затова предпочитаме още веднъж да кажем ясно:

 • ако дълги години не сте имали сериозна връзка или не сте имали никаква връзка,

 • ако страдате от наднормено тегло и/или сте занемарили външния си вид,

 • ако все още не сте преодолели травма от предходна връзка,

включването в Мачмейкинг само по себе си няма да реши тези проблеми. Единствено вие самите можете да го направите, като влагате необходимото упорство и усилия. Ние можем да вървим заедно с вас и да помагаме със съвети и опит, но не можем да извървим вашия път вместо вас. Хората, с които ще се срещате, са същите като всички останали хора и не можете да очаквате от тяхна страна благосклонност към вашите недостатъци, само защото сте участници в Мачмейкинг. Тези обичайни човешки несъвършенства изпъкват ярко, когато става въпрос за намиране на партньор, защото тогава несъразмерността между предлаганото и търсеното е много по-голяма от обичайното ниво на разминаване. В тази област хората доста по-често изпадат в илюзии, като например: 

- „Този, който е предназначен за мен, е някъде наоколо и ако ми е писано, ще го срещна, той ще ме познае и ще се съберем, независимо какво правя и как изглеждам!“

- „Какво като имам 10 - 20 кг наднормено тегло?! Аз имам прекрасна душа и човекът на моя живот ще го оцени и ще ме забележи!“

- „Какво като съм на 60 години и до сега не съм имал семейство и сериозна връзка? Това не ми пречи да си намеря млада 30-годишна жена и да създам семейство и деца.”

А истината е, че ако сте с много наднормено тегло, няма да ви вземат в отбора по художествена гимнастика. Ако сте жена над 40-те години, шансовете да тепърва да родите дете без усложнения намаляват рязко. Ако не полагате усилия за косата и кожата си и се стряскате като се погледнете в огледалото, няма да ви наемат като рекламно лице на L'Oréal.

Този списък може да бъде продължаван до безкрайност и отразява една проста истина: Хората избират да общуват с нас, ако им е приятно с нас, а това зависи в много голяма степен от начина, по който изглеждаме.

 

Ето още един съвет в заключение: ако не искате да разберете как другите ви виждат; ако не сте готови да приемете недостатъците си; ако нямате нагласата да положите усилия, за да промените себе си и живота си в желаната посока; не очаквайте от нас чудеса, защото те са само за тези, които сами си ги сътворяват!

 

Включването в Мачмейкинг ще ви бъде полезно, само ако сте готови да вложите време и усилия, за да заслужите връзката, за която мечтаете.

Ако желаете да инвестирате 5 минути от времето си, за да проверите колко съвпадения имате, можете да го направите ТУК.

 

От тук можеш да свалиш нашата нова брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 

  КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

  Много хубаво и предразполагащо въведение от страна на Румен! Страхотно мило отношение от Криси!
  31.01.2019, след Бързи срещи 

  Давайте в същия дух, вие сте много готини! 
  31.01.2019, след Бързи срещи 

  Чудесна идея и реализация.
  28.01.2019, след Бързи срещи 

  Всичко е много добре организирано, идеята и изпълнението са чудесни.
  24.01.2019, след Бързи срещи 

  Продължавайте все така! Това е много хубава социална дейност и вие добре я правите. 
  17.01.2019, след Бързи срещи