След Бързи Срещи

публикувано на 09.12.2013 в Бързи срещи

Вече си присъствал на наши Бързи срещи, усетил си тръпката, запознал си се с различни и интересни хора. Стискаш палци и отваряш мейла с резултатите. Дадохме ти някои съвети относно това как да се държиш и впечатлиш отсрещната страна на самите срещи. Сега можем да помогнем какво да правиш след получаване на резултатите.

Няма строго правило кой на кого звъни.
Знаем, че ако си дама, ти се иска да изчакаш мъжът да направи първото обаждане или да изпрати е-мейл с покана за среща. Знаем, че ако си от господата, прехвърляш наум коя дама как изглеждаше и на коя да звъннеш/пишеш първо. Но те съветваме – бъди активен – защо да отлагаш забавните нови срещи?!

„Да” на страхотната втора среща!
Зарежи глупавите правила – „Обади се след 3 дни”, „Говори небрежно, за да не те помислят за прекалено заинтересован”, „Измисли по-кратка и простичка среща в някое кафе”. Искрената покана, ентусиазмът, който показваш, съобразяването с общото ви хоби или интереси, помагат да затвърдиш първосигналната представа на човека срещу теб, че си заслужава да се видите пак.

На другата сутрин си премислил.
Този човек не ти допада чак толкова, но вече си получил неговите координати (и симпатии). Редно и любезно в случая е, все пак да се обадиш и откровено, без недомлъвки, да споделиш, че си решил, че не си пасвате като характер и интереси. Извини се, ако си подвел човека отсреща, и му благодари за приятния разговор. Този съвет се отнася и за дамите, и за господата. Знаем, че е логичен и добрто възпитание го изисква, но ние да си кажем – няма нищо лошо в това да сбъркаш в предпочитанията си, но е грубо да се изпокриеш като мишка и да не вдигаш телефона. Не е приятно да се случи и на теб, нали?

Ако имаш много съвпадения.
Животът е динамичен, имаш малко свободно време, но не „сбутвай” вторите срещи набързо. Отдели специално време за всяка втора средства. Не се притеснявай, че имаш няколко срещи срещи и едва ли не „изневеряваш”. Понякога може да те човърка отвътре дали е етично да се срещаш с първи, втори, трети. Винаги можеш да споделиш на следващите срещи, че си имал няколко съвпадения и ще се видиш с няколко от дамите/господата. Надали някой ще  те осъжда, вярваме, че хората могат са толерантни и уважават твоето право да прецениш възможностите и увлеченията си.

Ако нямаш съвпадение.
Със сигурност е разочароващо и не е приятно. Но все пак помисли, може да са те харесали хора, с които просто да сте се разминали в предпочитанията си. Ако обаче това се случи неколкократно, вгледай се в поведението си на самите срещи. Има ли нещо, което те притеснява и ти се отразява на представянето ти? Не е лесно да се търсят причини в себе си, но ако оставаш недооценен поради някое недоглеждане – защо да не го откриеш и превъзмогнеш?

Ако си харесал някого само като приятел.
Побързай да звъннеш пръв и да му го кажеш твърдо и добронамерено. За 6 минути първа среща, увлечението едва ли е станало сериозно, но ако изчакваш и отлагаш това уточнение, човекът срещу теб може да си изгради грешна представа и евентуално да задълбочи възникнали чувства.

Ако си отишъл на втората среща, но тя не е оправдала първоначалните ти очаквания.
Бъди откровен и прекъсни взаимоотношенията мило и внимателно: „Благодаря за приятните моменти, но не мисля, че си пасваме”. Пак не е хубаво, ако той/тя реши, че срещата е минала перфектно, а пък ти си ужасен/а и си сменяш номера или е-мейла.

 

От тук можеш да свалиш нашата нова брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 
Оцени прочетеното:
Абонирай се за нашия информационен бюлетин
Абонирай се

Клиентите за нас


www.clubr.bg © 2013 - 2018