Мачмейкърът - на кого помага?

Мачмейкинг, 08.12.2013

Обещанието „С наша помощ ще намерите любовта на живота си!” е мото на почти всички агенции за запознанства, в това число и на такива, които се наричат мачмейкинг агенции. От дълго време ежегодно запознаваме хиляди необвързани и събираме стотици щастливи двойки. Надяваме се, че споделеният по-долу опит ще ви е полезен в намирането на отговори на някои от интересуващите ви въпроси.

Доколко е реалистично горното обещание за всеки и във всичко?
Голямата част от хората не успяват да намерят половинката си поради прекалена заетост и ограничени социални контакти. При други самотата се явява резултат от особености на характера, липса на достатъчно опит в общуването с противоположния пол и др. Една част от хората са склонни да приемат съвети, други - не съвсем. Някои хора имат смелостта да изслушат критични констатации за себе си, други се изнервят и при най-невинната забележка. Преди да потърсите мачмейкър трябва да прочетете внимателно описанието на процеса, за да разберете как съвместната ви работа би могла да бъде ефективна и какво трябва да е вашето отношение към процеса.

Осъзнаване на ситуацията
Първа стъпка за разрешаване на даден проблем е признаването на неговото съществуване. За по-голямата част от хората, които се обръщат към нас, организирането на запознанства с подходящ за тях човек, е само началото и част от задачата. Причините за това могат да са най-различни:
- липса на свободно време, поради много делови ангажименти и семейни грижи (особено валидно за разведени, които се грижат за децата си);
- липса на социален и приятелски кръг поради преместване на ново място или поради постепенно и неусетно завъртане в затворения кръг "работа - къщи - работа" и т.н.;
- недостатъчен опит в започването и развиването на връзки с отсрещния пол; - погрешни представи и/или психологически проблеми, които са пречат на успешното общуване с противоположния пол и др.
Обичайно мъжете по-често предпочитат анонимността на интернет сайтовете за запознанства и по-трудно пристъпват към мачмейкинг. Дамите са любопитни за всякакви нововъведения и по-рядко се притесняват да се обърнат към мачмейкър. За да е ефективен мачмейкингът, трябва осъзнавате, че имате нужда и сте готови да изслушате и да се доверите на експертно мнение.

Изяснете точно какво желаете
Преди срещата с мачмейкър е добре да формулирате точните си очаквания:
- желаете да намерите брачен партньор;
- желаете да имате сериозна връзка със специален човек, но идея за брак все още не обмисляте;
- уморени сте от неудовлетворителни връзки с един и същ тип мъже/жени и желаете да излезете от този порочен кръг, но не можете да се справите сам/а;
- усещате, че нещо куца в общуването ви и връзките с противоположния пол.
- желаете да добиете необходимите познания, умения, за да бъдете по-самоуверен на срещи.

Реалистични очаквания
Ние считаме за свое основно задължение откровено да коментираме шансовете за успех и да не ви залъгваме с гаранции за мигновени резултати. Обсъждането на препъни камъчетата, които са ви пречили до момента да имате успешна връзка, е добро начало. Както всяко житейско начинание и това се нуждаете от време, за да стигне до успешен финал. Въоръжете се с търпение.

Пълна откровеност
Лекар, адвокат, психолог и мачмейкър са хората, пред които не трябва да премълчавате дори част от истината. Някои от въпросите на мачмейкъра може да ви прозвучат смущаващо, но те са необходими за изготвянето на детайлен профил. Не се притеснявайте да споделяте неща, които не сте казвали на никого. Гледайте на мачмейкъра като на човек без пол и възраст, който желае да ви помогне и на когото желаете да се доверите.

Желание за съвместна работа
Намирането на партньор за дългосрочна връзка е сложен процес, който изисква взаимна отдаденост. Добрият мачмейкър трябва да ви помогне да изясните кой е най-подходящия за вас тип партньор, кои качества са от важно значение за поддържане на дългосрочна връзка, какво трябва да е вашето отношение към връзката, за да бъде тя стабилна. Възможно е никога да не сте се замисляли или да сте има ли грешна представа по някои от тези въпроси. Възможно е да се наложи да промените някои свои навици и реакции, възможно е да чуете неща, които не ви харесват. Мачмейкърът ще ви е от полза само ако имате желание и готовност за съвместна работа!
И накрая, както казват „Няма второ първо впечатление”. Мачмейкърството се основава на взаимно доверие и желание за сътрудничество. Ако се чувствате спокойни и предразположени да споделяте, не се колебайте и направете първата стъпка към една интересна и полезна възможност!

Препоръчваме ти да прочетеш също и най-новата статия по тази тема "Как да се доверя на мачмейкър".

Повече подборности за Мачмейкинг (Подбрани запознанства) можеш да намериш ТУК.

Отговори на някои често задавани въпроси за Мачмейкинг можеш да прочетеш ТУК.

Други нащи статии можеш да разгледаш в нашия блог ТУК.

 

  КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

  Отношенията ни са ОК, виждаме се и се надявам да е така занапред. Засега не искам да казвам повече...да не разваля магията...  
  19.09.2019, от пощата на Мачмейкинг 

  Организацията беше супер :)
  18.09.2019, след Бързи срещи 

  Била съм на няколко от вашите бързи срещи. Много добра организация.
  11.09.2019, коментар в Instagram 

  Всичко беше много добре организирано и спокойно, нямам забележки.
  09.09.2019, след Бързи срещи 

  Много сте готини, продължавайте все така и занапред :)
  09.09.2019, след Бързи срещи