Мачмейкърът - на кого помага?

Мачмейкинг, 08.12.2013

Обещанието „С наша помощ ще намерите любовта на живота си!” е мото на почти всички агенции за запознанства, в това число и на такива, които се наричат мачмейкинг агенции. От дълго време ежегодно запознаваме хиляди необвързани и събираме стотици щастливи двойки. Надяваме се, че споделеният по-долу опит ще ви е полезен в намирането на отговори на някои от интересуващите ви въпроси.

Доколко е реалистично горното обещание за всеки и във всичко?
Голямата част от хората не успяват да намерят половинката си поради прекалена заетост и ограничени социални контакти. При други самотата се явява резултат от особености на характера, липса на достатъчно опит в общуването и др. Една част от хората са склонни да приемат съвети, други - не съвсем. Преди да потърсите мачмейкър трябва да прочетете внимателно описанието на процеса, за да разберете как съвместната ви работа би могла да бъде ефективна и какво трябва да е вашето отношение към процеса.

Осъзнаване на ситуацията
За по-голямата част от хората, които се обръщат към нас, организирането на запознанства с подходящ за тях човек, е само началото и част от задачата. Причините за това могат да са най-различни:
- липса на свободно време, поради много делови ангажименти и семейни грижи (особено валидно за разведени, които се грижат за децата си);
- липса на социален и приятелски кръг поради преместване на ново място или поради постепенно и неусетно завъртане в затворения кръг "работа - къщи - работа" и т.н.;
- недостатъчен опит по отношение на връзките; 
За да е ефективен мачмейкинг, трябва осъзнавате, че имате нужда и сте готови да изслушате и да се доверите на нашето мнение.

Изяснете точно какво желаете
Преди срещата с мачмейкър е добре да формулирате точните си очаквания:
- желаете да намерите брачен партньор;
- желаете да имате сериозна връзка със специален човек, но идея за брак все още не обмисляте;
- уморени сте от неудовлетворителни връзки с един и същ тип мъже/жени и желаете да излезете от този порочен кръг, но не можете да се справите сам/а;
- усещате, че имате нужда от промяна в общуването и връзките ви.
- желаете да развиете силните си страни и това, което ви прави уникален/на, за да бъдете по-самоуверени на срещи.

Реалистични очаквания
Ние държим да сме максимално коректни и откровено коментираме шансовете за успех в програмата. Няма да ви залъгваме с гаранции за мигновени резултати. Обсъждането на обстоятелсвтата, които са ви пречили до момента да имате успешна връзка, е добро начало. Както всяко житейско начинание и това се нуждаете от време, за да стигне до успешен финал. Въоръжете се с търпение.

Доверие и откровеност
Лекар, адвокат, психолог и мачмейкър са хората, на които е добре да се доверите, за да усепят да са ви полезни. Някои от въпросите на мачмейкъра може да ви прозвучат неочаквано, но те са необходими за изготвянето на детайлен профил. Не се притеснявайте да споделяте неща, които не сте казвали на никого. Гледайте на мачмейкъра като на човек без пол и възраст, който желае да ви е полезен. Първата стъпка за успеха в Мачмейкинг, е доверието. 

Желание за съвместна работа
Намирането на партньор за дългосрочна връзка е сложен процес, който изисква взаимна отдаденост. С вашия мачмейкър ще изясните кой е най-подходящият за вас тип партньор, кои качества са от важно значение за поддържане на дългосрочна връзка, какво трябва да е вашето отношение към връзката, за да бъде тя стабилна. Възможно е никога да не сте се замисляли или да сте има ли грешна представа по някои от тези въпроси. Възможно е да се наложи да преосмислите някои свои принципи, възможно е да чуете неща, които не ви харесват. Мачмейкърът ще ви е от полза само ако имате желание и готовност за съвместна работа!
И накрая, както казват „Няма второ първо впечатление”. Мачмейкърството се основава на взаимно доверие и желание за сътрудничество. Ако се чувствате спокойни и предразположени да споделяте, не се колебайте и направете първата стъпка към една интересна и полезна възможност!

Препоръчваме ти да прочетеш също и най-новата статия по тази тема "Как да се доверя на мачмейкър".

Повече подборности за Мачмейкинг (Подбрани запознанства) можеш да намериш ТУК.

Отговори на някои често задавани въпроси за Мачмейкинг можеш да прочетеш ТУК.

Други наши статии можеш да разгледаш в нашия блог ТУК.

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Беше чудесно и уютно събитие. Организаторите са прекрасни и умеят наистина да предразполагат.
    08.04.2024, след бързи срещи 

    Благодаря! Отлична организация от ваша страна.
    28.03.2024, след бързи срещи 

    Настроението беше супер. Запознах се с много нови хора.
    07.03.2024, след парти за запознанства 

    Много интерактивно събитие с интересни начини за запознанства освен стандартните бързи срещи. Много забавни игри имате :)
    20.02.2024, след парти за запознанства