Често задавани въпроси - Мачмейкинг

Мачмейкинг е програма за индивидуални запознанства на живо с хора, специално подбрани за теб и на чиито очаквания ти съответстваш по същия начин.

Ако търсим да купим имот, се обръщаме към брокер. Ако ремонтираме жилището или колата, викаме майстор. Защо когато става дума за намиране на човек, с когото да споделим съдбата си, не се допитваме до никого? Това е една от най-важните стъпки в живота ни, а за нея най-често разчитаме на случайността.
 
Вече 7 години организираме запознанства на живо в България. На нашите Бързи Срещи и Партита ежегодно запознаваме хиляди необвързани и създаваме стотици нови двойки. Преди 5 години разбрахме необходимостта от специфичен формат запознанства за хора, които искат индивидуално внимание към своите потребности за намиране на дългосрочен партньор. Заедно с екип от психолози стартирахме проекта "Мачмейкинг - подбрани запознанства".  Броят на участниците в него е почти 500 и продължава да расте, а създадените щастливи двойки доказват, че сме на прав път.
 

Как разработихме Мачмейкинг?
Запознахме се с най-добрите световни практики и ги адаптирахме спрямо нашите особености. Създадохме ефективни инструменти за получаването на достоверна информация за индивидуалните особености на участниците. Разработихме интервюта за обратна връзка след всяко запознанство, в които обсъждаме какво и защо се е случило и предлагаме индивидуални консултации. Мачмейкинг е постоянен процес на подобряване разбирането за потребностите на всеки участник, за да може всяка следваща среща да е по-успешна.

Какво включва Мачмейкинг:

1. Интервю с консултант-психолог (около 1 час)
Целта е да получим представа за твоята личност и очакванията ти за партньор.
- структуриран разговор с наш психолог
- съставяне на психологически профил

2. Интервю за попълване на базата данни (около 1 час)
- детайлно запознаване с Мачмейкинг и твоето участие в програмата;
- анкета, свързана с теб, (подобна на теста за партньорски рейтинг);
- анкета за очакванията ти за партньора;
- коментари и препоръки за оптимизиране на участието ти.

3. Подготвяне на визитка
Подбираме твои актуални снимки, за да подготвим и съгласуваме визитката, с която ще те представяме.

4. Подбор и запознанства с подходящи партньори
Постоянно разглеждаме взаимната съвместимост на профилите на всички участници. При намирането на потенциално подходящ партньор, ще разменим визитката ви,  придружени с кратко описание. Ако и двамата пожелаете да се срещнете, ще разменяме координатите ви, за да се уговорите за среща помежду си. Преди първата среща препоръчваме да прочетеш нашия „Пътеводител за Първа Среща”.

5. Консултация за обратна връзка след запознанство (около 30 минути)
Това е много важен и поради това задължителен елемент от Мачмейкинг. Поотделно с двамата участници обсъждаме запознанството и впечатленията им от срещата. По този начин подобряваме разбирането си за участниците и техните очаквания. Предоставяме нашата гледна точка и препоръки.

6. Коучинг в група (около 2 часа)
В група от 4 до 6 участника се представят и обсъждат теми, свързани с партньорството, емоционалната близост, предпоставките за намиране и създаване на успешни връзки и др. Препоръчваме участието в поне един коучинг, защото нашата практика показва, че повечето от хората, отказали да участват в коучинг, не извличат полза от Мачмейкинг и често практически се самоизключват от програмата.

 

Повече подробности можеш да прочетеш тук.

- За всички, които искат да намерят своя дългосрочен партньор;
- За тези, в чиято ценностна система важно място заемат семейството и децата;
- За необвързаните с динамичен живот и натоварено ежедневие, които нямат време и енергия за случайни запознанства, а предпочитат да се срещат с подбрани хора;
- За хората, уморени от неудовлетворителни връзки, които се опитват да излязат от своя непроменящ се социален кръг.

Повече подробности можеш да прочетеш тук.

За последните 5 години почти 500 души се включиха в Мачмейкинг и 26% от участниците вече са успешно обвързани. От тях 14% са обвързани с други участници в проекта, а 12% с хора извън проекта. Това е още едно доказателство, че Мачмейкинг е път към самоусъвършенстване, оказващ положително влияние на личния живот на участниците и на техните взаимоотношения с другия пол.

Повече подробности можеш да прочетеш тук.

1. Влизаш в профила си на сайта и попълваш и записваш теста "Колко съвпадения имаш"http://www.clubr.bg/matchmaking_test. След това ни го изпращаш на matchmaking@clubr.bg или прости ни уведомяваш, че вече си го направил, за да можем да го намерим и разгледаме по твоето име. Ние не искаме да даваме нереалистични обещания и затова държим първо да разгледаме тази базова информация. Така ще добием представа за теб и твоите очаквания. Ще преценим доколко можем да сме полезни. До 1 работен ден ще се свържем за обратна връзка.
2. При положителен отговор от наша страна, избираш кой план искаш да ползваш и се договаряме кога може да се осъществи първото ти посещение в офиса ни.

Повече подробности можеш да прочетеш тук.

Участието в Мачмейкинг не е купуването на стоки, които съответстват на спецификации и стандарти и пристигат със съответните гаранции. В Мачмейкинг ти си активен участник в процеса и се променяш и усъвършенстваш постоянно. Дори и да беше възможно да създадеш пълна и точна спецификация на човека, когото търсиш, никой не може да гарантира, че такъв човек съществува. А още по-малко може да се гарантира, че той ще те хареса и че ще си допаднете в такава степен, че да създадете успешна връзка.
Статистиката от 5-годишната ни работа показва, че 
26% от участниците вече са успешно обвързани, 14% от тях в Мачмейкинг и 12% с хора извън проекта, което е още едно доказателство, че Мачмейкинг е път към самоусъвършенстване, оказващ положително влияние на личния живот на участниците и на техните взаимоотношения с другия пол.

Затова ние предпочитаме честно да заявим още в началото, че не считаме за възможно да гарантираме колко предложения ще получиш и приемеш, нито колко запознанства ще имаш, а още по-малко - успешния резултат от участието ти в Мачмейкинг.

Това, което може да гарантираме е, че добросъвестно ще извършим всички стъпки от процеса, описан на сайта ни и ще вложим необходимите усилия за постигане на успех. Но няма как да знаем предварително какво и как ще се случи и дали ще намериш човека, когото търсиш.

Повече подробности можеш да прочетеш тук.

Има 2 основни причини за включването на коучинга в нашия Мачмейкинг:

1. В група от 4 до 6 участника се представят и обсъждат теми, свързани с партньорството, емоционалната близост, предпоставките за намиране и създаване на успешни връзки и др. Целта е чрез дискусия в малка група да се даде основна информация по тези теми, в комбинация с интерактивни занимания.

2. Полезно е да разполагаме с максимален брой гледни точки към всеки участник в Мачмейкинг и коучингът е една добра допълнителна възможност за това, тъй като доста често трима души от екипа имат собствен поглед върху всеки участник:
- специалистът, провел анкетата
- психологът, провел интервюто и изготвил психопрофила
- психологът, провел коучинга

Препоръчваме участието в поне един коучинг, защото практиката показва, че повечето хора, които не са участвали в коучинг, не извличат полза от Мачмейкинг и често практически се самоизключват от програмата.

Повече подробности можеш да прочетеш тук.

Успешното преминаването на входящите интервюта и коучинга предоставя минималната необходима информация за участника още при регистрирането му в базата данни. Но същинската работа започва едва след като започнат и срещите.
Много ще се радваме, ако успееш да намериш търсения партньор още при първата среща. Но практиката показва, че това се случва сравнително рядко. Затова е много важно да обсъдим и разберем какво и защо не се е получило. Така можем да подобрим разбирането си за истинските потребности на всеки участник, което повишава възможността да предложим по-подходяща среща следващия път.
Затова обратната връзка след запознанство е задължителна част от Мачмейкинг.

Повече подробности можеш да прочетеш тук.

Коментари:

Румен Карамихалев 21.04.2018 18:13
Здравей, Албена, Следващата такава среща е на 23-ти май и вече е в календара на сайта, откъдето можете да се запишете за участие.
Албена Костадинава 21.04.2018 14:30
Здравейте кога ще има бързи срещи за възраст 48 -50
Румен Карамихалев 17.04.2018 20:29
Здравей, Борис, Ораничението за партито е 3 реистрации през последните 12 месеца. През този период ти си присъствал на 2 партита и си се регистрирал на още едно (Винецианско), т.е. общо 3 регистрации и затова ще трябва да изчакаш, докато минат 12 месеца от първото от тези 3 партита, т.е. януари 2019.
Борис Пенев 17.04.2018 19:20
Защо не ме допускате да се запиша за соц партито ? ходил сьм само на 2 Бяло и Холивуд за Венецияското имах регистрация но неходих.
Румен Карамихалев 19.02.2018 19:22
Здравей, Виолена, Продължаваме да организираме партита по веднъж месечно. Последното беше на 16.02 - "ВИНЕциански карнавал". Следващото е на 16.03 "Зелено" и скоро ще го пуснем в календара и ще можеш да се запишеш.
Виолена Христова 19.02.2018 18:57
Здравейте! Каквосе случва с партитат?Като че ли вече не ги правите? Жалко, защото бяха наистина много забавни....
*Неизвестен* 14.05.2016 18:01
Здравей Юлия, Интерес към Бързи Срещи за дами над 42 годиншна възраст има и затова редовно провеждаме такива срещи, например следващата такава е на 1-ви юни. От началото на 2014 сме провели общо 39 такива срещи (Бързи Срещи -> Отчети за срещите). Отделен въпрос е, че с възрастта очакванията на двата пола относно възрастта на партньора се разминават и съчетаването им става все по-трудно. Повече по въпроса сме писали в нашата статия в блога "Възрастта на партньора - очаквания и реалност" (http://www.clubr.bg/blog_view.php?id=74). Поздрави/Румен
Юлия Параскевова 12.05.2016 20:08
Здравейте, ще има ли срещи за дами над 42 години? Имали изобщо интерес за тези възрасти?
Абонирай се за нашия информационен бюлетин
Абонирай се

Клиентите за нас


www.clubr.bg © 2013 - 2018